Πολύτιμοι Ημιπολύτιμοι Λίθοι και Κρύσταλλοι

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Εμείς εδώ σας δίνουμε συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Είναι άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εσάς θα το αγοράσετε.  Φυσικά, σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άτομα με αρκετή άγνοια ή αρκετή απελπισία για να πιστέψουν τον οποιοδήποτε αυτοαποκαλούμενο σωτήρα τους.  Όμως, κάποιοι άλλοι απαιτούν μια εξήγηση που να στηρίζεται αν όχι στην επιστήμη, τουλάχιστον σε μια μεταφυσική λογική.  Αυτά τα άτομα, λοιπόν, δικαιωματικά θα ρωτήσουν με ποιο τρόπο ένα κομμάτι πέτρας, έστω ένα όμορφο κομμάτι πέτρας, μπορεί να φέρει σε κάποιον αγάπη, βελτίωση των οικονομικών ή θεραπεία από κάποια ασθένεια.  Το πρώτο κεφάλαιο αυτού του βιβλίου, σκοπό έχει με απλά λόγια να αναλύσει σύντομα τις θεωρίες γύρω από τις μυστικές δυνάμεις των κρυστάλλων, δηλαδή των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.


Η πρώτη θεωρία είναι η «μαγική»

Σύμφωνα με αυτήν, οι κρύσταλλοι διαθέτουν μαγικές δυνάμεις».  Αν δεχτούμε σαν μαγεία την αόρατη εκείνη ενέργεια που διαποτίζει τον κόσμο που η κατάλληλη χρήση της από τον μύστη μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην πραγματικότητα, τότε οι κρύσταλλοι λειτουργούν σαν «πομποί» ή «δέκτες» αυτής της μαγικής δύναμης, και μάλιστα ορισμένων συγκεκριμένων εκφάνσεών της.  Οι διάφοροι μαγικοί νόμοι, και ιδίως ο Νόμος της Συνάφειας και η αντιστοιχία μακρόκοσμου – μικρόκοσμου βρίσκουν άμεση εφαρμογή στους κρυστάλλους.  Δυο απλά παραδείγματα: Αν κρατάς συνέχεια ένα αντικείμενο επάνω σου, τι πιο φυσικό από το να του χαρίσεις ένα μικρό μέρος της ψυχής σου.

Αν μια πανέμορφη πέτρα είναι κόκκινη, τι πιο φυσικό από το να σταματάει την αιμορραγία.  Φυσικά, η υψηλή μαγεία προχωρά σε πολύ πιο λεπτές αντιστοιχίες και διασυνδέσεις, αλλά νομίζω πως η ιδέα μου έγινε αντιληπτή.

 

Η δεύτερη θεωρία είναι η «πνευματιστική θεωρία»


Σύμφωνα με αυτήν, οι κρύσταλλοι έχουν δική τους νοημοσύνη και προσωπικότητα, όπως άλλωστε και όλα τα πράγματα της φύσης, λίγο ως πολύ.

Η Θεία Δύναμη διαποτίζει τα πάντα, «έμψυχα» και «άψυχα» και χαρίζει στο καθετί τις δικές του ξεχωριστές ιδιότητες.  Ο μύστης, με τον κατάλληλο τρόπο διαλογισμού, μπορεί να έρθει σε επαφή με το «πνεύμα» του συγκεκριμένου κρυστάλλου και να ζητήσει τη βοήθειά του.  Εδώ, δεν υπάρχει η σχέση χρήστη και εργαλείου όπως στην πρώτη θεωρία, αλλά η σχέση μιας αυθύπαρκτης οντότητας με μια άλλη.  Κανείς ακόμα δεν έχει δώσει έναν ικανοποιητικό ορισμό της λέξης «ζωή» και αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι κρύσταλλοι έχουν τη δύναμη να αναπτύσσονται και να αναπαράγουν τις βασικές δομές τους, δεν υπάρχει λόγος να μην τους συμπεριλάβουμε κι αυτούς στα «έμβια» όντα.

 

Η Τρίτη θεωρία είναι η «επιστημονική»


Καθαρά υλιστική, παραδέχεται πως οι κρύσταλλοι έχουν ορισμένες φυσικές ιδιότητες που μπορούν με τρόπους που εξηγούνται απόλυτα ικανοποιητικά από τη χημεία και τη φυσική, να επενεργήσουν σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.  Ιδιότητες ορισμένων κρυστάλλων όπως ο πιεζοηλεκτρισμός – ή έκλυση δηλαδή ηλεκτρικού φορτίου και παραγωγή φωτονίων αν ο κρύσταλλος δεχθεί ισχυρή πίεση, ή η δόνησή τους κάτω από μια συγκεκριμένη συχνότητα όταν τους διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα - ιδιότητα που έχει άμεση εφαρμογή σε πολλές μηχανικές συσκευές – μπορούν να επηρεάσουν το ευαίσθητο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά διαπερνά και περιβάλλει τον άνθρωπο, διώχνοντάς του κάποια νευροφυσική ενόχληση ή κάνοντάς τον πιο αισιόδοξο.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι κρύσταλλοι χρησιμεύουν σαν μετασχηματιστές ενέργειας και σαν «ιονιστές» δημιουργώντας μια εξισορρόπηση θετικών και αρνητικών ιόντων μέσα και γύρω από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Διαλέξτε όποια θεωρία σας ταιριάζει και αν θέλετε προσαρμόστε την στα δικά σας πιστεύω. Η μόνη αλήθεια είναι πως οι δυνάμεις των κρυστάλλων υπάρχουν πραγματικά και σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή σας – προς το καλύτερο. ‘Όσο για μένα προσωπικά, προτιμώ μια συγκριτική θεωρία με σημεία και από τις τρεις που ανέφερα. Άλλωστε, στη σύγχρονη εποχή ή μεταφυσική και η επιστήμη βρίσκονται περισσότερο κοντά από ποτέ. Επιστημονικές θεωρίες όπως η Θεωρία του Χάους και η κάπως παλιότερη Θεωρία των Κβάντων δείχνουν πως υπάρχουν άπειρα φαινόμενα τα οποία μια άκαμπτη, δογματική και υλιστική επιστήμη αδυνατεί να τα εξηγήσει.

Το γεγονός παραμένει ένα: Ο άνθρωπος έχει μέσα του τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που δεν έχει ακόμα μάθει να τις χρησιμοποιεί.  Μια από αυτές είναι και η δύναμη της «θετικής σκέψης».  Κάθε σκέψη είναι και ένα είδος ενέργειας.  Μια θετική σκέψη αγάπης, ελπίδας ή προσδοκίας που εστιάζεται μέσα σε κάποιον κρύσταλλο, μπορεί να προκαλέσει μια ανάλογη έκλυση ενέργειας μέσα από αυτόν και να επηρεάσει αντίστοιχα το άτομο που την στέλνει.  Ονομάστε το «βοήθεια από τους θεούς», επαφή με το πνεύμα του κρυστάλλου», αν είστε πια και σκληροπυρηνικοί υλιστές – πράγμα αρκετά σπάνιο στην εποχή μας – ονομάστε το απλά «ηλεκτρομαγνητική εξισορρόπηση».  Πάντως, όπως ανέφερα και στον πρόλογο, η προσωπική μου εμπειρία δείχνει πως θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα αν προσεγγίσετε τους κρυστάλλους σαν φίλους και σαν πλάσματα ομορφιάς και τελειότητας που αποτελούνται από ένα είδος  «υλοποιημένης ενέργειας».  Πιστέψτε στη βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρουν και να είστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα θα ξαφνιάσουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους από εσάς.